Portfolioproject.

 
Inspectie kademuren Bergen op Zoomse haven
Hoe houd je eeuwenoude structuren in stand?
De oude haven in Bergen op Zoom is nu nog herkenbaar als het historische ensemble dat gevormd wordt door de stedenbouwkundige structuur van de waterloop en de gevelwanden, waarin zich antieke panden bevinden. Dit beeld werd echter aangetast toen in 1949 een deel van de haven werd gedempt en het resterende deel van de haven in 1964 werd afgesloten.

Sfeerimpressie inspectie haven Bergen op Zoom

 
 
 
De inrichting van de kades, de bestrating en de betonnen palen dateert in opzet uit 1964, toen de oude haven zijn functie voor de scheepvaart verloor en de kade met parkeerplaatsen werd ingericht. Om deze kade in oude stijl te herstellen is OmniformGroup betrokken bij de renovatie.

Eén van de onderzoeken is het in kaart brengen van zichtbare schade onder waterpeil. Het onderzoek vond plaats middels een onderwaterdrone via onze contractpartner RPS Nederland. Met radar- en videobeelden werd in beeld gebracht hoe ver de schade doorloopt. Zo kunnen we een duidelijk advies uitbrengen en komen we samen tijdens de uitvoering niet voor verrassingen te staan.

Meer weten? Kom in contact met projectleider Taco Van Housselt

Sfeerimpressie inspectie haven Bergen op Zoom