Wij ondernemen maatschappelijk verantwoord.

 
Landelijk denken en lokaal werken.
Sociaal werkgeverschap: want samen kom je verder.
Zeggen dat OmniformGroup sociaal onderneemt, zou te simpel zijn. OmniformGroup is namelijk een sociale onderneming in hart en nieren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen kost ons dan ook weinig moeite. Het zit in ons DNA. Van inkoop tot uitvoering: onze focus ligt altijd op mensen. Winst is nooit ons hoogste doel. Wij geloven namelijk dat die winst vanzelf volgt bij een betrokken team dat optimaal presteert. Onze belangrijkste taak daarin? Dat team opbouwen, koesteren en voldoende mogelijkheden bieden voor groei. We houden het moraal hoog en blijven met beide benen op de grond door naast onze mensen te blijven staan.

Door ons werkgebied, projecten en professionals in de openbare ruimte, werken wij voornamelijk samen met (semi)overheden, van gemeente tot het Rijk. Die gehele markt bedienen wij vanuit ons ingenieursbureau, waar professionals van diverse achtergronden werken. Een afwijkend CV schrikt ons niet af: wij kijken liever naar wat iemand wél kan. Mensen écht zien. Zo hebben wij een stabiel team opgebouwd. Met onze inclusieve aanpak sleepten wij eerder al een nominatie voor de Social Impact Awards in de wacht.

In ons bedrijf staan de mensen centraal

 
 
 
Social Impact Award voor inclusief werkgeverschap
OmniformGroup ontving haar nominatie vanwege onze inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer mee te laten draaien in het bedrijfsleven. Dat doen we door verder te kijken dan het CV. “Bij OmniformGroup kijken we in ons werving- en selectieproces vooral naar de mogelijkheden van mensen, in plaats van de beperkingen,” zegt Vera van Vlimmeren, onze HR Manager, daarover. “We zijn bereid in deze mensen te investeren door middel van opleidingen. Daarnaast bieden we ze een mentor die ze op de werkvloer begeleidt.” Want wat als iemand in de loop van zijn carrière een burn-out opliep: hoe kijk je daar als bedrijf tegenaan? “Een burn-out kan iedereen overkomen. Het vertelt mij niets over die persoon behalve dat iemand bereid is hard te werken, geen verkeerde eigenschap. Aan ons als werkgever de taak om voor onze mensen te zorgen, zodat ze niet over hun eigen grenzen gaan.”

Als civieltechnisch ingenieursbureau bevinden wij ons in één van de krapste arbeidsmarkten. Dat dwingt deze manier van werken ook af, vindt Vera. “Het vraagt wat meer investering van de werkgever, maar dat verdient zich uiteindelijk dubbel en dwars terug. Als ik kijk naar de afwachtende houding die sommige bedrijven tonen dan denk ik: jammer. De tijd van responsief reageren op aanwaaiende sollicitanten is voorbij.” En vergis je niet in de mentaliteit van omgeschoolde werknemers. “Deze mensen zijn vaak ontzettend dankbaar dat ze een kans krijgen, dat er iemand eens vérder kijkt dan het gat op hun CV of hun leeftijd en dat merk je vooral in de loyaliteit. ” En de omgang met collega’s? “Eerst waren mensen wat afwachtend. Je krijgt toch iemand in je team waarvan je niet weet wat voor kwaliteit die gaat leveren. ‘Moet ik de hele tijd zijn handje vasthouden?’, ‘Levert zo iemand mij alleen maar méér werk op, omdat ik zijn taken en fouten moet opvangen?’, ‘Daar heb ik helemaal geen tijd voor!’, is dan al gauw de conclusie,” aldus Vera. “Gelukkig is gebleken dat dat absoluut niet het geval is. Alle nieuwe teamleden die op deze manier bij ons zijn gestart leveren goed werk op en zijn prettige collega’s.”

Samen werken aan inspanning en ontspanning

 
 
 
Sociaal en lokaal inkopen
Ook met ons inkoopbeleid denken we maatschappelijk verantwoord. Deze schakel maken wij moeiteloos. Voor inkopen aangaande ons hoofdkantoor in Alblasserdam, werken we voornamelijk samen met lokale ondernemers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het bestickeren van onze vloot bedrijfswagens. Relatiegeschenken kopen we zoveel mogelijk voor de gehele holding in, bij bedrijven die zelf ook weer sociaal ondernemen, bijvoorbeeld door hun geschenken bij sociale werkplaatsen te laten verpakken. Aan de wettelijk opgelegde SROI voldoen we dan ook gemakkelijk.

Een prettige werkplek
Wat voor werk je ook hebt, sleur en vervelende werkomstandigheden heden maken elke baan saai. Dat kost niet alleen collega's, maar ook werksfeer. Daarom zorgen wij dat onze werkplek prettig werken maakt. In een high-trust omgeving, met veel zelfstandigheid en uitdaging maar ook voldoende tijd en mogelijkheid voor ontspanning. Op een prettig verlicht en ingericht kantoor, met goed materieel, waar we samen lunchen. En buiten werktijd? Dan werken we samen mee aan sportieve evenementen en ontspanning. We hebben een jaarlijkse barbecue en een feestelijke kerstborrel. De goedheiligman vereert ons jaarlijks met een bezoekje. We ondersteunen meerdere goede doelen en ook aan persoonlijke initiatieven werken we graag mee. Als team haalden we zo samen al eens geld op voor de Women's Right Challenge van Action Aid. En toen een collega zes keer de Mont Ventoux beklom voor Stichting Support Casper, sponsorden wij zijn wielerpak. Want samen kom je verder.
 

Kom ook bij #teamomniformgroup.