Blijf op de hoogte.

 
Rob is de onbetwiste Kapitein van de civieltechnische afkortingen
#vertelonsjouwverhaal
Zoals in elke specialistische markt werkt ook de civiele techniek veel met afkortingen. Als er íemand is die de bingokaart aardig vol heeft, dan is dat Rob Kapitein wel. KAM-manager, uiteraard met VCA-VOL èn VIL-VCU, RAW-specialist, contractschrijver volgens UAV-GC en UAV en, ook niet onbelangrijk, BHV’er zijn zomaar een greep uit zijn specialismen. Niet voor niets noemt hij zichzelf op zijn Linkedin-profiel ‘AdVIIIseur’, waarin ‘ad’ volgens het Latijn staat voor ‘naar’ en de Romeinse cijfers verwijzen naar het aantal verworven disciplines. Aan ambitie heeft Rob geen gebrek. “En dan kom je meteen op wat mijn werk bij OmniformGroup zo mooi maakt.” De diversiteit in werkzaamheden die hij hier heeft vind je nergens anders, zegt hij. “Zo ben ik vandaag bezig met een rioolplan. Gisteren schreef ik een geïntegreerd contract. Daarnaast werk ik bijvoorbeeld aan verkeersadviezen en begeleid ik de VCA-audits. De geboden groei is hier ongekend.”

Kapitein van de afkortingen dus. Rob begon er zijn carrière zelfs bij een. “Ik ben na mijn studie civieltechnisch ingenieur ooit begonnen bij de BAM. Maar met een grote reorganisatie in het vooruitzicht heb ik toen via een detacheerder de stap gemaakt naar Oranjewoud (nu Antea). Prompt moesten kort daarna alle extern ingehuurde specialisten eruit en op dat moment ging ik weer de banenmarkt op.” Dat was ten tijde van de beruchte bouwfraude-affaire. Geen handig moment om in de civiele markt op zoek te moeten naar iets anders. “Maar ik houd van schrijven. Dus ik schreef een open sollicitatie aan meerdere bedrijven met daarin hoe wij samen ‘deze woeste bouwfraude-zeeën konden bedwingen’ – heel ludiek, zo vond ik zelf.” Dat werd enthousiast ontvangen. “Van één kreeg ik zelfs afwijzing in dezelfde schrijfstijl: piraterij, compleet met papegaai,” lacht Rob."
 
De diversiteit die ik nu in mijn werk heb, vind je nergens anders.
Rob over zijn groeipad bij OmniformGroup
Een stabiele factor, dat is wat Rob is voor het team. Niet voor niets was hij ook een periode de vertrouwenspersoon. Elke uitdaging bedwingt hij, doelgericht en met veel humor, zoals dat een kapitein betaamt. Zijn bulderende lach is hoorbaar door het gehele kantoor. Zo ver ligt zijn oorspronkelijke brief dus niet af van de waarheid. Al meer dan 16 jaar werkt Rob nu bij OmniformGroup. “Toen ik hier begon, zat ik op een kantoortje van een paar vierkante meter, samen met de oprichter,” vertelt Rob. Ondertussen zijn we 3 verhuizingen en een heel aantal collega’s verder.

En buiten werk? Daar gaat de verzamelwoede verder, zo geeft hij toe. “Ik ga regelmatig magneetvissen. De spanning omdat je niet weet wat je tegenkomt maakt het leuk.” En het helpt meteen het milieu een handje mee, zegt hij. “Het meest opvallende was een stuk hekwerk, welke ik netjes heb meegegeven aan de medewerkers de gemeente. Mooi toch, dat je zo ook weer een steentje bij kunt dragen?” Om ervoor te zorgen dat de garage niet té vol komt te staan, zoekt hij voor zijn andere hobby voornamelijk het internet op. Hij pluist graag stambomen uit en is in zijn eigen familiestamboom al terug kunnen gaan tot circa 1700. “Je maakt die geschiedenis weer tastbaar. Gebeurtenissen waarvan je weet dat die toen als schandaal gezien werden, bijvoorbeeld. En hoe uiteindelijk bijna iedereen met elkaar verbonden is.” Zijn mooiste vondst? “Mijn connectie met Karel de Grote! En ik ben ergens een kleinzoon van de neef in de 23 generatie van Willem-Alexander, haha.” Wat ons betreft een aardig passende omgeving voor onze Kapitein.
 

Kom ook bij #teamomniformgroup.