Blijf op de hoogte.

 
OmniformGroup innoVR’t!
Inspecteren, visualiseren, inspecteren: eindeloze mogelijkheden.
In een actief veranderende civieltechnische markt is meebewegen met nieuwe ontwikkelingen noodzakelijk. Virtual reality is zo'n ontwikkeling. De simulatietechniek staat niet meer in de kinderschoenen en dat maakt het moment perfect om de mogelijkheden ervan te onderzoeken. Uit een samenwerking tussen stagiairs en ingenieurs van ons team ontstonden twee projecten, geheel in 3D opgetrokken. Vanuit een oorspronkelijk schoolproject, die het ontwerp van een huis omvatte, werd een compleet droogdok ontworpen. Hierna hadden onze tekenaars de smaak te pakken en ook een bestaand adviesproject in de Gemeente Leerdam werd digitaal nagemaakt. Dit gebied beslaat de Schoolstraat tot en met de Talmastraat. Voor dat project mochten wij het UAV-gc opstellen en voerden de contractbegeleiding uit.

Beide projecten zijn opgebouwd in BIM software Revit en aangekleed met Unity programmatuur. Die laatste is speciaal ontwikkeld voor gamedesign. Om de bezoeker volledig onder te dompelen in de gebouwde digitale wereld, werd één van onze kantoorruimtes omgebouwd tot Virtual Reality Room. Met diezelfde set-up hebben we ook al op meerdere beurzen gestaan. Zo kan iedereen een virtueel rondje maken in Leerdam, waar dan ook in Nederland. Met een digitale oppervlakte van 24.476 m2 kun je dan een flinke wandeling maken.

De voordelen voor de toekomst? Door ontwerpen in 3D middels VR te presenteren, gunnen we opdrachtgevers en bewoners een uniek kijkje in hun project. Opdrachtgevers helpt het met omgevingscommunicatie. Belanghebbenden zoals bewoners en winkeliers worden op deze manier actief betrokken in het proces en zien op begrijpelijke wijze de technische plannen voor hun buurt uitgelegd worden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor meer betrokkenheid en een positievere beleving.

Met het eindresultaat staan we regelmatig op beurzen en vakdagen. Ook een virtueel rondje doen? Dan zien we je daar.
 

Kom ook bij #teamomniformgroup.